Gizlilik Politikası

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenme Politikası

AMA Sigorta Aracilik Hizmetleri Limited Şirketi olarak ("AMA", "biz", "bizim" veya "biz"), resmi web sitemizi ziyaret ettiğinizde www.amasigorta.com (“Web Sitesi”) AMA'dan sigorta ürünleri satın almak veya AMA'dan sigorta ürünleri satın almak için başvurduğunuzda, gizliliğinizin ve kişisel verilerinizin korunmasını çok ciddiye alıyoruz ve bunları 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Hukuk” veya "KVKK") ve ikincil düzenlemeler (hep birlikte "KVK kanunu") uyarınca kesinlikle gizli bir şekilde ele alıyoruz.

Verilerinizin asıl sahibi siz olduğunuz için, Kişisel/Özel Kişisel Verilerinizi Şirketimize aktarmadan önce lütfen politikayı dikkatlice okuyun ve anlayın.

Kişisel verileriniz ve hassas kişisel verileriniz kayıt altına alınabilir, arşivlenebilir, güncellenebilir, aktarılabilir, ilgili kanun kapsamında sınıflandırılabilir, KVKK ve ilgili mevzuatta listelenen şekillerde işlenebilir.

  1. Kişisel Verilerinizi hangi amaçlarla ve hangi yollarla elde ettiğimizi işliyoruz?

    AMA'dan bir sigorta ürünü satın alırken veya bir sigorta ürünü satın almak için herhangi bir şekilde AMA'ya başvurduğunuzda veya Web Sitesini ziyaret ettiğinizde, kişisel verileriniz işleme amacına uygun olarak işlenir, bununla sınırlı ve ölçülür ve elektronik ve fiziksel ortamlardan yazılı veya sözlü yollarla ve otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle elde edilir, KVKK sanatında belirtilen esaslar doğrultusunda 4.

  2. Kişisel Verilerinizi nasıl topluyoruz ve işliyoruz?

    Firmamızdan alacağınız ürün ve hizmetlerin niteliğine göre kuracağımız ilişki kapsamında; Şirket ile ilgili kişi arasındaki ilişkinin türüne, niteliğine, geçmişine, verileri elde etme yöntemine ve ilgili amaçlara bağlı olarak farklılık gösteren ve Kanun'daki ilkelere ve genel olarak Şirketimizin Kişisel Verilerin İşlenme ve Koruma Politikası'na uygun olarak işlenen kişisel veriler.

  3. Kişisel Verileriniz Kimlerle ve Hangi Amaçlarla Paylaşılıyor?

    Kişisel/Özel Kişisel Verileriniz, sigorta mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu kapsamında verdiğimiz risk değerlendirmesi, satış, istatistik, fiyatlandırma, müşteri memnuniyeti, çapraz satış faaliyetleri dahil operasyonların planlanması ve yürütülmesi, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, hasar ödemesi ve Sigorta sözleşmeleri kapsamında size verilecek hizmetlerin acentelerimiz ve diğer iş ortaklarımız aracılığıyla yerine getirilmesi süreçlerinde işlenmekte, özellikle yardım faaliyetlerinde.

  4. Bilgi Edinme Hakkınız ve Kişisel Verileriniz ile ilgili

    AMA Sigorta tarafından işlenen verilerinizle ilgili aşağıdaki haklara sahipsiniz:

    • Kişisel Verilerinizin işlenme amacının ne olduğunu ve kişisel verilerinizin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek.

    • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini bilmek.

    • Kişisel verileriniz işleniyorsa, aynı konuda bilgi edinme.

    • Veri kimliği hangi üçüncü taraflara, hangi ülkede, varsa ve hangi verilerin aktarıldığını bilmek.

    • İşlenen kişisel verilerin yanlış veya eksik olması halinde düzeltilmesini talep etmek.

    • Kişisel verilerinizin işlenme nedenlerinin artık geçerli veya makul olmaması durumunda, işlenen kişisel verilerinizin imhasının silinmesini talep etmek.

  5. Verilerinizin Üçüncü Taraflara ve/veya yurtdışına aktarılması

    Kişisel Verilerinizin güvenli bir şekilde saklanacağını ve kanunsuz olarak işlenmeyeceğini taahhüt ediyoruz.

    Müşavirler, sigorta ve yeniden sigorta şirketleri, diğer üçüncü şahıslar ve grup şirketleri, İlgili Bakanlıklar, Hazine Sigortaları Müsteşarlığı Genel Müdürlüğü, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Sigorta Bilgi ve İzleme Merkezi, MASAK, yetkililer, denetleyici ve düzenleyici kamu kurum ve kuruluşları dahil olmak üzere hizmetlerinden yararlandığımız iş ortaklarına aktarabiliriz, bankalar ve yazılım şirketleri, ihtiyaç olduğu gibi destek hizmeti vermektedir.

Data Controller Credentials

Name: AMA Sigorta Aracilik Hizmetleri Limited Şirketi

Address: Küçükbakkalköy Mahallesi Selvili Sk. No: 4/92 Ataşehir/İstanbul

Phone: +90 216 9993329

Email: info@amasigorta.com